Creatief-Fysiek Coachen is een speelse en verrassend effectieve, diepgaande manier van werken. Het is een directe en krachtige weg naar nieuwe perspectieven. Tegelijk houdt het altijd de openheid en klantgerichtheid aan die eigen is aan klassieke coaching volgens ICF-standaarden.

De Master Class Creatief-Fysiek Coachen is geaccrediteerd door het ICF voor Continuing Coaching Education (CCE). De opleiding komt in aanmerking voor 24 CCE punten (16 Core Competencies en 8 Resource Development).

Programma

Het verloop van een Creatief-Fysieke sessie

Een Creatief-Fysieke sessie verloopt anders dan een klassiek coachgesprek. We overlopen de stadia en stappen die leiden tot het destilleren van de vraag, het omzetten naar een creatief-fysieke format en het voeren van de format tot een concrete conclusie die verschil maakt in de situatie.

Creatieve Basishoudingen

Creatief-Fysiek Coachen werkt enkel wanneer we bepaalde vooronderstellingen hanteren. Deze zorgen ervoor dat de coach niet sturend wordt, niet begint in te vullen of oplossen. Ze maken het ook mogelijk om creatief te zijn zonder de nood om 'artistiek' te zijn, waarmee de weerstand en onzekerheid van veel klanten kan overwonnen worden.

Creatieve Formats

We overlopen een aantal creatieve klassiekers waarmee je nieuwe ingangen creëert in het gesprek. Ze hebben een vaste vorm en verloop. Als coach kan je hier makkelijk en snel mee verrassen en scoren. Daarnaast leer je vooral inspelen op de vraag en de innerlijke modellen van je klant. Aan de hand van diens unieke persoonlijkheid en situatie laat je een beklijvende ervaring ontstaan waaruit je klant een nieuwe beweging of patroon kan halen.

Materiaalstudie en werkvormen

Je kan met alle soorten materialen creatief werken. Zelfs met balpennen, bladen papier, stoelen… zaken die in elke context aanwezig zijn. We werken met allerlei soorten materialen en bekijken wat elk kan opbrengen. Naast het materiaal is ook de werkvorm belangrijk. Hoe structureer je de opdracht die je aan je klant zal geven? De bedoeling is dat je klant vanuit een dieper bewustzijn kijkt. Dit doen we onder andere via sensorisch werken, concepten, polariteiten, actiemetaforen…

Thematisch werken

Iedere persoon en vraag is anders. Tegelijk komen bepaalde thema's vaak terug, en kunnen wie hierrond (moduleerbare) werkvormen ontwikkelen. Denk aan keuzes maken, assertiviteit, passie vinden, 'neen' zeggen, gewoontes volhouden, tijd indelen, verbinding aangaan en houden, loslaten...

Vanuit aangereikte en voorbereide thema's gaan we op zoek naar mogelijke materialen/werkvormen. We zien hoe elk thema van verschillende kanten kan benaderd worden. Hierdoor leer je hoe je interventies kan afstemmen op de lagen en noden die bij jouw klant tot beweging kunnen leiden.

 

Wat kan je na deze opleiding?

  • Je werkt zonder voorbereiding en creëert telkens opnieuw unieke sessies, afgestemd op de persoon en situatie van je klant.
  • Creativiteit, intuïtie en het onderbewuste zijn deel van jou geworden, het zijn beschikbare bondgenoten in alles wat je doet.
  • Je speelt met materialen en werkvormen, waaruit je beklijvende en diepgaande ervaringen laat ontstaan.
  • Je kan allerlei thema's vanuit verschillende invalshoeken benaderen en komt zo tot die manier van werken die het verschil maakt bij je klant.
  • Je kweekt een houding van speelsheid en flexibiliteit, die tegelijk meer verbinding en transformatie bij je klant met zich meebrengt.
  • Je leert de essentie van modellen en kan ermee spelen, om er je eigen ding van te maken. Wie weet begin je zelfs je eigen modellen te creëren!

Doelgroep

Coaches/loopbaanbegeleiders die al de basis gesprekstechniek beheersen en die een stap verder willen gaan in hun praktijk.

 

Over de trainer

Benjamin Ball (MCC) is een dynamische trainer en scherpzinnige coach. Hij bezit een unieke combinatie van confrontatie met een verrassende zachtheid. Hij blinkt uit in technische vingervlugheid en het aanvoelen van waar de essentie van een vraag werkelijk zit. Met een ontstuitbare leergierigheid en creativiteit werkt hij aan steeds betere manieren om mensen in contact te brengen met hun essentie en de realiteit van hun situatie. En vooral: om ze in beweging te krijgen.

Coach Education

Présenté par Benjamin Ball (MCC)


Quand ? Du 27 avr. 2020 au 25 mai 2020
De 09:30 à 16:30

Où ? Gent
Sint-Salvatorstraat 18 9000 Gent

Prix : 1 295,00 €
Aller sur le site d'inscription